FENIX SPORT Tropico CUP a MMS starších žáků 2024

15. 6. 2024

Jak nejlépe strávit Dětský den 1. června? No přece sportem. Proto jsme se rozhodli uspořádat první ročník našich vlastních závodů pro naše nejmenší Fenixáčky a děti, které rády sportují. Když jsem se v pátek dívala na předpověď počasí, tak mi bylo trošku úzko. Tolik příprav a chystání, aby vše klaplo a děti si to užily. Ale počasí nám bylo nakloněné a my jsme prožili nádherný den plný sportovních výkonů, šťastných úsměvů dětí a slz dojatých maminek a tatínků. A o tom to je, proto nás to tak baví.

Děti se utkaly ve čtyřboji – 60m běh, hod kriketovým míčkem, skok do dálky, běh 300m (600m). Bodový součet všech disciplín pak určil vítěze v každé kategorii. Všechny děti si odnesly pamětní medaili a ti nejlepší krásné poháry. Všem moc děkujeme za účast. Děkujeme také generálnímu partnerovi firmě Tropico (www.tropico.cz) a partnerů Hotel Orion Brno a Top-Polep.cz a budeme se těšit na setkání při druhém ročníku.

A když už jsme ten víkend začali sportem, tak jsme ho v neděli 2.6.2024 zase sportem završili.

Naši starší žáci jeli bojovat o cenné kovy a osobní rekordy na atletický stadion do Znojma, kde se utkali se svými vrstevníky z celé Moravy na Mistrovství Moravy a Slezska.

Z 5 startů si odvážíme hned 3 cenné kovy:

Zlato – tedy titul Mistr Moravy a Slezka si vybojovali Vojta Korgo v běhu na 1500m a Áďa Přikrylová v běhu na 3000m.

Stříbro si odváží Robin Vávra v běhu na 3000m a krásné umístění v TOP 10 mají i Jakub Lučan 800m běh a Nikča Horská také 800m běh.

Všem moc gratulujeme a děkujeme za reprezentaci a makáme dál.

Ještě nás v červnu pár závodů čeká. A po skončení jarní části za odměnu všichni odjíždíme v červenci na soustředění do Vysokých Tater na Štrbské pleso. No není ten život atleta krásný ? Chceš ho také zažít? Přidej se k nám. www.fenixsport.cz